7 Aralık 2020 Pazartesi

Sitem...



    
    Bugün, 8 Aralık Salı... 

    Saat 08:32...

(Ahlaksızlık ve fuhuş açık olmadan komşular kötüleşmeden hainler emin, eminler hain sayılmadan, akrabalık arasında soğukluk olmadan kıyamet kopmaz.) [İ. Ahmed] 

    Hadisi şerifini okudum, ürpermemek elde değil! Çok basit telefon, TV, bilgisayar hiç fark etmez şuan elinizin altında ne varsa açıp haberlere bakar mısınız? Ya da sabah şekerlerimiz olan sevgili Müge Anlı ablamızın programına kısa süreli bir göz atın derim. Ülkenin ahlaki değerlerinin nasıl ortadan kalktığını görebilirsiniz. Ablamız Müge' de kendi emekleri ve çabası ile bu pisliklerin ört pas edilmesini engelliyor. Gerçekten takdire şayan bir ablamız.

    Her neyse konu bu değil. 

    İnsanlar diyorum pislik içerisinde, hasetlik, kıskançlık, çekememezlik, iftira ve bilumum şeytanlık peşinde ve bunları yapıp hiç oralı olmamaları da ayrı bir ironi.  Kime karşı iyi davrandıysak sonunda dönüp "yapmasaydın" oluyor. 

    Yaptığım en büyük sosyal hatalardan biri "tiktok" denen rezaletlerin sergilendiği platformu incelemek oldu. Zaman gibi bir değerin boşa gitmesine sebep olmaktan başka bir şey değil. Videoların %90' ı aldatma, bacak, göğüs ve yaptırdığı saçma dövme deseni sergisinden ibaret. Geriye kalan %10' luk kısımda ise meydan okuma, kabadayılık, ve diğer videolardan oluşuyor. 

    Kimse kusura bakmasın ama 18-28 yaş grubu hem kızların hem de erkeklerin maalesef % 90' ı namus ve ahlak nedir bilmez. Sadece klavye delikanlılığı yaparak namus ve ahlak bekçiliği yapar. Gerçek delikanlılığı da beceremez. Çünkü baba ana öğ-ret-me-miş...

    "Benim oğlum yapar, kızım asosyal mi olsun geri mi kalsın?"  düşüncesi var oldukça kürtaj da çok olur cinayette...

    Bekareti sadece kadınlara özel sanıp, her çiçekten bal almaya çalışan ancak aynı şey kendi ana, bacısına yapılması halinde birden bire namus abidesi kesilen erkeklerde var ki bunlar pislik kaynağıdır.. Tek suçlu erkekler değil, kızlarda da suç var... Fingirdek tabiri ile bekareti sadece bacak arası sanıp dudaklarının ise kaç kişiden gebe olduğu bilinmeyen bir çok genç kız var maalesef. 

    Bu durum gerçekten toplum ahlakının yıkıldığını gösterir. Yazık.






1 yorum:

  1. Bloğun yanısıra Twitter'ım var, bir de facebook'um. tiktok diye bir şey olduğunu Twitter'da çok duyuyorum ama hiç merak edip tıklamadım. Ailede anne, baba çocuğa çocukluktan itibaren ahlak nedir öğretecek, tabii önce kendileri örnek olacak, eğer anne, baba her şeyi, en önem verdiği şey PARA ise, bilezik, mal, mülk ise o çocuklar para için ahlakı ikinci plana atarlar. Bir anne kızına "hanım hanımcık" olmayı öğretecek, maalesef ünlülere çok kabahat buluyorum, her gün popo, göğüs kasap vitrini gibi teşhir ediyorlar, çok ünlü oldukları için aklı kıt ergen yaşta kızlar bunları idol sanıyor, örnek sanıyor, iyi bir şey sanıyor! Zor işi şimdiki anne, babaların.

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler.