4 Haziran 2020 Perşembe

Ne Oldun!




        Ne oldun?
        
        Para, mal, mülk elbette ki önemli. Hele ki bu zamanda yaşam idame ettirmek için çok önemli. Ancak şaşırmamak lazım, şaşırtmamak lazım... Ruhunuzu, benliğinizi maddiyata müptela etmemek lazım ki 21 yy. da en çok bağımlılık yapan olgulardan biri de maalesef ki para, pul! 
           
        Değişmemeli insan; aslını geldiği yer ve konumu bilmeli para pula kula vursan bile değişmemelisin. Maddi anlamda, dün ki hali ile bugün ki hali arasında fark olan çok iyi tanıdığım insanlar var. Gerek milletvekili adaylığına soyunup, prim yapıp, belirli bir kitle edindikten sonra dün aynı masada çay içtiğin insanlara dirsek dayarsan kusura bakma karakter yapısının bir köşesinde sorun var demektir. Nitekim farklı bir örnekle devam edelim, yine aynı şekilde dün menfaatlerin için üst ve orta düzeyde gelirli insanlar ile ikili ilişkiler kurmak için kendini ayaklar altına sererken dirhemlerin fazlalaştığı zaman tepeden bakmaya başladığında yine karakterinin bir yerlerinde sorun var demektir. 

        
Bu görsel alıntıdır.

        Üzücü bir durum bu aslında okuyucu! Kişilik oluşumu esnasında bilinç altında yaşanan bazı yıkımlar bunun temelinde olabileceği gibi yaşam idamesi esnasında özenti veya ezilmişlik duygusuyla da bağlantılı olabilir. Ünlü psikologların bu konular hakkında ciddi görüş ve kitapları oldukça fazladır. Kitap tavsiye etmem ki sevmem bu işi. Ben nasıl ki kendim araştırıp, okuyup ve yorumluyorsam bunu kıymetli okuyucu sende yapabilirsin. Okumak ve araştırmaktan zarar gelmez. Okuduklarınla yaşayıp hayatına uygularsan ki bunu yapan çok ciddi isimler (Bill Gates, Elon Musk herkesçe bilinen isimlerdir)
sende bu şekilde bir ihtimal köşeyi dönebilirsin. Kim bilir belki de tam tersi de olabilir. Benim gibi askeri ücrete tabii olarak bloglar da düşüncelerini de paylaşabilirsin.
        Eklemeden geçemeyeceğim okuyucu; bir takım kitler de var ki aslında cahil, eğitim seviyesi düşük olup senden bir takım bilgiler edindikten sonra sana yine dirsek dayan, selamını dahi almamak için bir takım çabalara giren insanlar da yok değil. Bu tip insanlar kendilerini belli eder. Hareketler, mimikler, konuşmalar açık bir şekilde niyetini anlatır. Dikkatli olmak lazım.  

Elbette ki hayat yarışında herkes aynı kulvarda olmayabilir. Bu da bir nevi yaradanın bizler için imtahanıdır. Ama bu imtihan da başarılı olmak insanın kendi elinde olan bir durumdur. Çalışmak önemli tabi geceli gündüzlü çalışmak önemli ama bu sizin insanlıktan çıkmanıza ve geldiğiniz yeri unutmanıza gerekçe değil. Psikolog abiler bu duruma kişilik sapması gibi janjanlı bir ifade kullanıyorlardı galiba çok anımsayamadım şimdi. Bana göre sorun tam olarakta burda. Kişilik sapma dalgası. Bu öyle anlık oluşan bir sorun değil. Temelinde ezilmişlik ve kıskançlık, kazanma hırsı yatıyor. Temelden gelişime kadar olan süreçte bastırılmış duyguların ortaya çıkmasına bağlı olarak yaşanan sorunlara istinaden hayat idamesinde elde edilen gelir seviyesinin ortalamanın üstüne çıkması durumunda bilinç altında ezme, hakir görme , ne oldum delisi olarak ortaya çıkmakta ve sonra ki süreçte görgüsüzlük ve haksızlık yapmaya, hatta hak yeme boyutuna kadar  ilerleyebilir.

        Okuyucu bu konular derin boğulma diye diyorum; yardımcı olup ufkunu açtığın insan, yarın öbür gün sana dirsek dayarsa ki %90 yapacaktır; yapacağın tek şey var o kişiye selam vermemek ve almamaktır. Çünkü tekrar sıkıntı yaşarsa geleceği ilk kişi yine sen olacaksın. 

        Sözün özü geçmişinde; bal yiyen bal ikram eder, bok yiyen bok ikram eder... 

2 yorum:

  1. İnsan maddiyati geçim için araç olarak değil dünyadaki amaç olarak gorurse bir süre sonra kalp maddiyata bağlanır ve bundan kurtulmak zordur. Böyle maddiyat yüzünden kendini insanlardan üstün gören elinden imkanları gidince sudan çıkmış balık misali ne yapacağını bilmez.Dogru söylemişsiniz üstad herkes yediğinden ikram eder. Bundan dolayı Allah'tan herşeyin hayırlısını istemek lazım çünkü insan istediği şeyde hayır mı şer mi olduğunu bilmez. Allah herşeyin hayırlısını versin maddi olarak ve hayat boyu herşey için... Sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Satır arası mesajları okumak bir yetenektir.

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler.