30 Nisan 2020 Perşembe

Cahil-Cahilsin-Cahiliz!


Bunların yüzünden artıyor vaka sayısı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel hizmet mensupları vs. bas bas bağırıyorlar arkadaş çıkmayın dışarı diye. Ama bir güruh var ısrarla cahilliğine, bağnazlığa devam ediyor. Şırnak, Hakkari , Mardin Kızıltepe ve Nusaybin, Siirt, Mersin, Antalya, Osmaniye, Sivas, Yozgat, Istanbul,  ve tabi ki Erzurum.... 

Virusun yayilmasina engellemek için sarf edilen çabayı yok sayan cahil toplumu olan sehirler. Bu şehirler de ise şehir halkının tamamı değil belli bir grup ve yaş aralığı var tabi ki! Güneydoğu illeri için yaş aralığı yok; her gruptan var ve sudan sebeplerle dışarı çıkmak için hertürlü zorbalığı yapıyorlar maalesef. Mersin, Antalya, Osmaniye bu şehirler de ise ukalalık ve cahillik üstüne ihtisas yapmış ortalama 50 yaş üstü cahil bir topluluk yaşıyor can atıyor sokağa çıkmak için gerekli uyarıyı yapsan da nafile sallamıyor ve kendi bildiklerini yapıyor bir çoğu. Sivas ve Erzurum yobazlik ve laftan anlamaz iki cahil şehir doğu bölgesinin en yoğun iki şehri ve tabii bu şehirlere ek olarak Ağrı ilimiz de var ve bu ilimizde cehalette başı çekenlerden. Sokağa çıkmak için gerekirse herkesle kavga edecek potansiyeldeler. 

Çağrı merkezlerini,  telefonla hizmet veren kurumları, hastane personeli tartaklama, hakaret vb. davranışlar sergilemekten maalesef kaçınmıyorlar.
 Arkadaş devlet sizi sizden çok düşünüyor biraz adam olun,  olamıyorsanız taklidini yapin onu da yapamıyorsanız ölün o zaman. Ve tabi ki İstanbul! İstanbul'da, malumunuz her telden insan var. Benim için önemli  olanı bu yaş ortalamasının bilinçli olma seviyesi. Yaptığım araştırmalarda bu nadide şehrimizin tamamı veya geneli için konuşmak oldukça zor. Çünkü adı üstünde  İstanbul.  
Ancak bölgesel olarak ele alabilirim! Sultangazi, Bağcılar, Bakırköy ,Fatih bu bölgelerde özellikle yad ortalaması bayağı aşağıda 20'lerde seyrediyor ve çoğusu da Doğu ve Güneydoğu kökenli arkadaşlar. Üsküdar, Haydarpaşa, Tuzla, Kartal bu bölgeler keza yine aynı ancak yaş ortalaması 30 ile 60 arası seyrediyor... Arkadaş kırın bacağınızı oturun evde...

Devlet baba herturlu ihtiyacınızı gidermek için canla başla çalışıyor. 
Uzatmayacağım daha fazla. Bu ülkede devlet büyükleri vaka sayısını düşürmek için her şeyi yapıyor. Lütfen sizde cehalet ve bağnazlığa devam etmeyin. Edecekseniz eğer sessiz sedasız kaybolun.

2 yorum:

  1. Çok doğru sosyal medya iyi olduğu kadar kötü yadaha fazla günümüzde.insanlar iyilik doğruluk ve dürüstlük için kullanmadığı gibi Allah'ın verdiği tüm imkanları maalesef kötü yönde kullanıyorlar.Bir sıkıntıyla karşılaşırlar neden oldu niye ben diye sormaya başlıyorlar.Allah'in uğraşma yaklaşma dediği ne ile uğraşırsa insan sıkıntıyla karşılaşacağı şüphesiz. Nereden geldi niye oldu hep beni mi buluyor diyorsa insanlar kendi yaptıklarını sorgulamaları lazım. Şu ayeti hiç bir zaman unutmamak gerekir.Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder. Şu'ra süresi 30.ayet

    YanıtlaSil
  2. Tam olarak sorunun temelinde de bu var. Neden kötü kullanıyoruz? Amaç ne? Sanırım bunu çözdüğümüz an sorun ortadan kalkacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler.